Helmikuu on omistettu Vivicalle!

Ota kalenterisi esiin ja merkitse helmikuinen viikko 6.–12.2.2017 tähtimerkinnöin!

Vietämme silloin Vivican viikkoa, ja luvassa on sydämellisiä kohtaamisia, innoittavia luentoja, kiihkeitä keskusteluja, rakkaita muisteluja ja tietenkin upea näyttely Vivica Bandlerin elämäntaipaleesta ja urasta.

Kuva: Vivica Bandlers arkiv; Svenska litteratursällskapet i Finland

Heti maanantaina 6.2. klo 9 avautuu suurelle yleisölle Vivica Bandlerin elämäntaivalta ja monipuolista uraa esittelevä näyttely. Teaterstiftelsen Vivicas Vännerin ja Teatterimuseon yhteistyönä tuottama Viva Vivica! – Vivica Bandler 100 vuotta -näyttely koostuu historiallisista ja harvoin nähdyistä valokuvista ja kaksikielisistä kuvateksteistä, joukossa Vivican ajatelmia niin elämästä kuin teatteristakin. Näyttelyn ovat koonneet Ralf Forsström ja Katarina Lindholm.

Torilla tavataan!

Vivican viikon päätapahtumapaikkana toimii Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Tori, osoitteessa Haapaniemenkatu 6, Helsinki.

Tiistaina 7.2. käynnistyy kaksipäiväinen seminaari, joka valottaa Vivicaa niin henkilönä, teatterinjohtajana, kosmopoliittina kuin kulttuuripersoonanakin. ”Teatteritaiteilija, suunnannäyttäjä, voimanainen” -luennon alustajina toimivat mm. Birgitta Ulfsson, Milja Sarkola ja Suzanne Osten. Alustusluennot sekä keskustelu ovat suomenkielisiä lukuun ottamatta Suzanne Ostenin osuutta, joka tulkataan suomeksi ja joka siirtää painopisteen yli ulapan Stockholms Stadsteaterniin, missä Vivica toimi teatterinjohtajana 1969–80.

Keskiviikkona 8.2. alustusluentojen kieli vaihtuu ruotsiksi, ja Birgitta Ulfsson saa rinnalleen vanhan, tutun työtoverinsa, Bengt Ahlforsin. ”En sann nordist, en kosmopolit och en världsmedborgare” valottaa Vivican pohjoismaista vaikutusta, hänen rooliaan eurooppalaisessa kulttuurikentässä ja ainutlaatuista, kansainvälistä verkostoaan.

Keittiö kutsuu!

Vivican viikko! -tapahtumasarja päättyy Torilla 12.2.2017 klo 12–15 pidettävään Vivican keittiössä – i Vivicas kök -paneelikeskusteluun, johon osallistuu Huvilakatu 1:n legendaarisessa keittiössä työskennelleitä, kestitettyjä ja juhlineita työtovereita ja ystäviä ikiomine näkökulmineen. Keskustelua johdattelee Raija-Sinikka Rantala.

Suomenkielinen paneelikeskustelu järjestetään yhteistyössä Teatterikorkeakoulun Alumnit ry:n kanssa osana alumniklubien sarjaa.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa! ♥️♥️♥️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s